Se videoer om initiativet, og hvordan I kommer godt i gang

Vi vil gerne hjælpe jer godt i gang. Og vi vil så gerne have jer til at sprede budskabet og sende Mad-stafetten videre. Jo flere vi får med om bordene og ind i fællesskaberne, desto bedre.

Derfor kan du downloade forskellige materialer lige til at printe og bruge. Vi beskriver materialerne under hver overskrift, så det burde være lige til at gå til. God fornøjelse!

E-mailsignatur og logo

Download e-mailsignatur (højreklik og vælg “Arkiver billede som…” på næste side)
Download logo til digitalt brug
(højreklik og vælg “Arkiver billede som…” på næste side)
Download logo til tryk (højreklik og vælg “Arkiver billede som…” på næste side)

emailsignatur_100x100_v2

Pixibog

Kort fortalt om værten og gæsterne – den lille håndbog for nybegyndere. Få gode råd og inspiration til at komme godt i gang. Det lille format er egnet elektronisk, og hvis du printer 1:1, kan du klippe ud og klæbe siderne sammen, så I får et lille hæfte i pixibog-format. A4-formatet er lige til at printe.

Download i lille format (højreklik og vælg “Arkiver billede som…” på næste side)
Download A4 (højreklik og vælg “Arkiver billede som…” på næste side)

Madstafetten_Pixiebog_100x100_Page_01

Invitationer

Som en lille gimmick kan du bruge invitationen formet som en dørhænger (som vi kender fra hotellerne). Lige til at hænge på naboens dørhåndtag – eller uddele og putte i postkassen.

Findes i 2 versioner: Til værten, der inviterer. Og til gæsten, der opfordrer til at blive inviteret med. Du kan også bruge en mere traditionel opsætning i A4.

Download værtens invitation (højreklik og vælg “Arkiver billede som…” på næste side)
Download gæstens opfordring (højreklik og vælg “Arkiver billede som…” på næste side)
Download A4 (højreklik og vælg “Arkiver billede som…” på næste side)

Madstafetten_Invitation fra værten_Page_1

Plakat

Hæng op på opslagstavlen i opgangen, på biblioteket eller køkkenet på kollegiet. Pdf’en kan også printes som A3, hvis du behøver et større plakat.

Download (højreklik og vælg “Arkiver billede som…” på næste side)

Madstafetten_A4_Plakat

Navneskilte

Det er god stil, at alle i selskabet har navneskilte på. På denne pdf er der 12 styk lige til at klippe ud. Husk, klisterbånd, malertape eller andet til at klæbe navneskiltene fast på gæsternes tøj.

Download (højreklik og vælg “Arkiver billede som…” på næste side)

Madstafetten_A4_Navneskilt

Bordkort

Hvis I ikke selv laver bordkortene, er I velkomne til at bruge vores opsætning med 4 bordkort pr. ark – lige til at klippe ud, skrive navne på og placere på bordet.

Download (højreklik og vælg “Arkiver billede som…” på næste side)

Madstafetten_A4_Bordkort

Samtalekort

Nogle gange er det godt med en hjælpende hånd til at få en samtale i gang. Fx når gæsterne ankommer, kan de få et kort hver og matches 2 og 2. Så kan de tale sammen om hinandens kort, indtil alle er ankommet og er klar til velkomsten. Eller brug kortene ved bordene til at få samtalen i gang med sidemanden. (Tak for inspiration til Borgerlyst og samtalesaloner.dk.)

Download (højreklik og vælg “Arkiver billede som…” på næste side)

Madstafetten_A4_Samtalekort

Flyers

Del budskabet om Danmark spiser sammen, så vi får hele Danmark med. Der findes to versioner: en generel med forsidetekst om Danmark spiser sammen, og en version med opfordring til at fotografere jeres bordopdækning/arrangement og dele på sociale medier under #dkspisersammen.

Print med indstillingen ”normal størrelse” for at få printet i A6 format, der så skal klippes ud, eller print med indstillingen ”tilpas format” og få flyers’erne ud på A4.

Download generel flyer (højreklik og vælg “Arkiver billede som…” på næste side)
Download hashtag flyer (højreklik og vælg “Arkiver billede som…” på næste side)

Madstafetten_A6_Flyer_DSS_Page_1

Postkort

Du kan også bruge postkortet til at sende en hilsen til en, du ikke har talt med længe. Eller som invitation – eller som tak for sidst til værten eller gæsterne efter et afholdt arrangement.

Der findes to versioner: en generel med forsidetekst om Danmark spiser sammen, og en version med opfordring til at fotografere jeres bordopdækning/arrangement og dele på sociale medier under #dkspisersammen.

Print med indstillingen ”normal størrelse” for at få printet i A6 format, der så skal klippes ud, eller print med indstillingen ”tilpas format” og få postkortene ud på A4.

Download generel postkort (højreklik og vælg “Arkiver billede som…” på næste side)
Download hashtag postkort (højreklik og vælg “Arkiver billede som…” på næste side)

Madstafetten_A6_Postkort hashtag_Page_1

Kort om Danmark spiser sammen

Baggrund og den korte fortælling om Danmark spiser sammen.

Download (højreklik og vælg “Arkiver billede som…” på næste side)

Opskrifter

Aarhus’ egen gryderet – spis den i fællesskab. En moderne udgave af boller i karry med kyllingekød og en vegetar-variant. Download opskrifter (højreklik og vælg “Arkiver billede som…” på næste side)

5 opskrifter fra Meyers Madhus til Danmark spiser sammen

Andre nyttige links

Få inspiration og viden om madlavning med gode opskrifter på Mitkokkeri.dk
Få mere at vide om madlavningskurser for fædre og børn på FarsKoekkenskole.dk
Hør lydmontagen “Måltidet”#8221; om, hvor trist, ensomt, herligt og dejligt et måltid kan føles.

 

Om Danmark spiser sammen

Folkebevægelsen mod Ensomhed står bag “Danmark spiser sammen”, fordi vi med de mange fælles måltider vil skabe nye fællesskaber. Flere end 60 organisationer, foreninger, skoler, virksomheder og kommuner er gået sammen for at skabe denne nationale begivenhed med støtte fra Nordea-fonden. Alle kan være med i “Danmark spiser sammen” på tværs af generationer, kulturer og samfundslag. Vi håber, at du også vil være med?