Om Danmark Spiser Sammen

Med store og små spisearrangementer over hele landet ønsker vi at gøre det lettere at møde nye mennesker og at invitere til samvær og fællesskab. Vi vil sætte fokus på ensomhed ved at bringe mennesker sammen, der ikke normalt mødes. Målet er at komme ud i enhver krog af Danmark – på tværs af generationer og kulturer.

Danmark Spiser Sammen strækker sig over hele året med to nedslag i uge 17 og uge 45. Formålet er at få os alle til at kigge op og række ud. Og at få de mange initiativer til at vokse og sprede sig. Så man som enkeltperson bliver hjulpet på vej til at række ud og invitere naboen, den fremmede, forældregruppen eller fodboldklubben til en øl, en kop kaffe, en pizza eller måske en middag.

Om Folkebevægelsen mod Ensomhed

I 2021 under den anden bølge af corona restriktioner følte 600.000 voksne danskere sig svært ensomme (Sundhedsstyrelsen, 2022), hertil kommer et ukendt antal børn og unge. Folkebevægelsen mod Ensomheds vision er at ingen i Danmark skal rammes af alvorlig ensomhed. Over 80 organisationer arbejder sammen om denne vision, og en del af indsatsen er den store landsdækkende begivenhed ”Danmark spiser sammen” som løb af stablen første gang i uge 17, 2016. Du kan se hvem der er med i folkebevægelsen her.

Mennesker skal bringes sammen

Kernen er, at måltider og fællesspisning skaber fællesskaber, som bringer mennesker sammen, der ikke normalt mødes. Målet er også, at vi alle skal blive bedre til at invitere andre indenfor – men også til at selv at sige ja tak til invitationer til at deltage i nye fællesskaber.

Kontaktperson for Folkebevægelsen mod Ensomhed

Majken Lundberg
29747847
Email: folkebevaegelsen@modensomhed.dk
Folkebevægelsen mod Ensomhed